​Ako sa správne starať o barefoot topánky?

Kúpili ste si nové barefoot topánky, chcete ich nosiť celoročne, ale neviete ako sa o ne správne starať? Prinášame vám niekoľko tipov a trikov na správnu údržbu obuvi.

Nakoľko topánky nosíme v rôznych terénoch je bežné, že ich denne vystavujeme nielen špine, ale aj vode či prachu. Dá sa tomu však jednoducho predísť impregnáciou obuvi. Nielen, že chráni topánky, no vďaka revolučnej NANO technológii poskytuje ešte intenzívnejšiu impregnáciu a väčšiu ochranu pred poveternostnými vplyvmi.

Počas nosenia nás môže prekvapiť silný dážď. Čo je potrebné spraviť ak nám topánky zmoknú? Ak prídu topánky do styku so soľou alebo blatom, je dôležité ich rýchlo vysušiť a vyčistiť.

Na topánky vyrobené z hladkej kože, postačí navlhčená handrička, pomocou ktorej odstránite najhrubšiu nečistotu. Na topánky vyrobené z nubukovej kože alebo semišu, je potrebné použiť čistiacu gumovú kocku. Ak to nepôjde ľahko, odporúčame použiť odstraňovač nečistôt v spreji. Ten odstráni aj väčšie nečistoty bez toho, aby zmenil farbu topánok. Keď sú topánky vyčistené, necháme ich dosucha vyschnúť a sú opäť pripravené na nosenie.

Tip od nás: ak chcete, aby topánky rýchlejšie vyschli, vložte do vyčistených topánok staré noviny (papier môžete meniť častejšie, urýchlite tak schnutie). Vyčistenú obuv nesušte pri radiátore alebo inom intenzívnom zdroji tepla.

Ak vlastníte barefoot topánky z hladkej kože, odporúčame používať tuk na obuv, ktorý regeneruje a osviežuje kožu, chráni ju pred vodou a vysušovaním. Podporuje trvácnosť farieb a zabezpečuje lesk.

Čomu sa rozhodne vyhnúť?

  1. Topánky nikdy neperte v práčke a nesušte v sušičke.
  2. Nesušte ich pri radiátore, pretože intenzívne teplo môže spôsobiť zmrštenie kože alebo poškodiť šitie a lepené časti topánok.
  3. Po kontakte s vodou ich čím skôr vysušte.

Pri správnej starostlivosti vám topánky vydržia roky. Koľko lásky im venujete, toľko sa vám vrátia späť v nachodených kilometroch a zdravých chodidlách. Prajeme príjemné nosenie. 

Vyberte si z našej ponuky prípravkov na starostlivosť o obuv.

Nakupovať

Poznáte ďalšie triky na údržbu topánok? Budeme radi, ak sa s nami o ne podelíte na našom Facebooku, alebo Instagrame.

2024 © Shapenbarefoot.com - Všetky práva vyhradené. | E-shop na mieru vytvoril Vibration.sk

SHAPEN s.r.o., Kamenná 10, Bratislava 84110, 0903123456, info@shapenbarefoot.com