​Rozdiel vo výrobe bežnej obuvi a barefoot topánok

Výrobný proces topánok je fascinujúci a komplexný. Každý typ obuvi má síce svoje špecifiká, avšak výrobné postupy bežnej obuvi a barefoot topánok sa výrazne líšia. Táto téma je dôležitá pre pochopenie toho, ako vzniká obuv, ktorá podporuje prirodzený pohyb a zdravie našich chodidiel.

Obuv prechádza zložitým výrobným procesom, ktorý sa v priebehu rokov vyvíja a zdokonaľuje. V prvom rade sa vytvára konštrukcia topánky, ktorý slúži ako vzor pre výrobu. Následne sa vyberú materiály, z ktorých bude vyhotovený zvršok, podrážka a ďalšie komponenty topánky. Tieto materiály sa vysekávajú špeciálnymi nožmi, alebo s použitím ploteru a zošívajú do jedného celku.

Pri výrobe bežnej obuvi sa často používa tuhší a pevnejší pomocný materiál, ako napr. kovové spinky, tuhé alebo oceľové tužinky do špičky, či pevnejšie opätky, tvrdá štroblovacia stielka, aby sa zabezpečila stabilita a tvar obuvi.

Výroba barefoot topánok je oveľa špecifickejšia. Základným rozdielom je skutočnosť, že sa musia vyvíjať nové technológie, postupy a špeciálne materiály, ktoré nahrádzajú tradičné tuhé pomocné materiály, či kovové spony. Cieľom je zachovať prirodzený pohyb chodidla a minimalizovať neprirodzené obmedzenia.

Napríklad taká podošva. V bežnej obuvi sa nachádzajú hrubšie a tuhšie podrážky, čo obmedzuje ich pružnosť. Podošvy barefoot topánok, aké používa aj SHAPEN sú navrhnuté tak, aby boli tenké, ľahké, ohybné a zároveň veľmi odolné. Tieto vlastnosti nám umožňujú, aby sme mohli cítiť nerovnosti pod nohami a prispôsobovať sa rôznym povrchom.

Taktiež využívame špeciálne lepidlá, typy stehov a technológie na zlepšenie pohodlia a podpory chodidla. Nájsť správnu rovnováhu medzi funkčnosťou a dizajnom je náročná úloha, ale pri výrobe barefoot topánok zásadná, pretože okrem vizuálneho efektu prináša zákazníkovi pohodlie a zdravotné výhody.

Je dôležité pochopiť, že kvalitné barefoot topánky zohľadňujú naše prirodzené potreby a prispievajú k zdraviu a pohodliu našich chodidiel. Preto, ak hľadáte obuv, ktorá podporuje prirodzenosť a poskytuje komfort, stojí za to sa zamerať na barefoot topánky a všetky ich pozitívne vlastnosti. Práve tie najlepšie oceníte, ak spoznáte proces ich výroby.

Každý pár topánok SHAPEN prejde desiatkami rúk od konštruktérov, zručných obuvníckych majstrov, cez šičky až po prísnu kontrolu kvality, kým sa dostane k nám, aby pohodlím rozmaznával naše nohy :). 

Nakupovať

2024 © Shapenbarefoot.com - Všetky práva vyhradené. | E-shop na mieru vytvoril Vibration.sk

SHAPEN s.r.o., Kamenná 10, Bratislava 84110, 0903123456, info@shapenbarefoot.com