Viete, aký typ chodidla máte?

Poznáme mnoho rôznych typov chodidiel a každé z nich má svoje charakteristické črty. Líšia sa nielen veľkosťou, ale aj tvarom prstov a oblúkom. V tomto článku sa pozrieme na rôzne typy chodidiel s dôrazom na najbežnejší - egyptský typ, ktorý nás inšpiroval pri vývoji SHAPEN barefoot topánok.

Nohy sú zázrakom prírody, ktorý nám dennodenne umožňuje chôdzu. Každý z nás má jedinečný tvar svojich chodidiel. Tie sa zaraďujú do skupín na základe spoločných vlastností. Všeobecne rozoznávame 5 typov chodidiel - egyptský, grécky, rímsky, germánsky a keltský.

Egyptský typ: Jeho charakteristickou črtou je výraznejšie dlhý palec. Ostatné prsty sa postupne a v jednej priamej línii zvažujú k malíčku. Egyptský typ chodidla sa považuje za najkrajší. Podľa štúdie od Ogawa a Hyakusoku majú ľudia s egyptským typom chodidla najmenší sklon k problémom so zarastajúcimi nechtami. Patrí medzi najrozšírenejšie a má ho približne 70 % populácie.

Práve tento typ chodidla bol pre nás inšpiráciou pri vývoji SHAPEN barefoot topánok, ktoré kombinujú jedinečnosť egyptského typu chodidla s modernou technológiou. Vďaka tomu poskytujú dokonalý komfort a ochranu pre vaše nohy.

Pre ľudí s gréckym typom chodidla sú ideálne topánky s dostatočne širokou prednou časťou a väčším priestorom pre dominujúci prst. Grécky typ chodidla má totiž dominujúci druhý prst, ktorý býva najdlhší. Majitelia tohto typu chodidla si musia vyberať topánky práve podľa dlhšieho prsta, aby mu zabezpečili dostatok priestoru.

Pre ľudí s rímskym typom chodidla je vhodná obuv so širokým a dostatočne hlbokým priestorom v oblasti palcov, ktoré bývajú u tohto typu chodidla skôr mohutné a na rovnakej úrovni ako ostatné prsty.

Pre ľudí s germánskym typom chodidla je ideálna obuv so širokou prednou časťou a dostatkom priestoru pre všetky prsty. U germánskeho typu chodidla býva hlavný a druhý prst zväčša rovnako dlhý, avšak môžu sa vyskytnúť aj menšie odchýlky.

Posledným typom chodidla je keltský, ktorý má podobné vlastnosti ako germánsky typ, ale býva o niečo užší v prednej časti. Pre majiteľov keltského typu chodidla je vhodná obuv so stredne širokou prednou časťou a dostatkom priestoru pre všetky prsty.

Výber správnej obuvi pre váš typ chodidla je dôležitý nielen z hľadiska komfortu, ale slúži aj ako prevencia zdravotných problémov. Nevhodne zvolená obuv môže viesť k bolestiam a deformáciám chodidiel, ktoré budú neskôr vyžadovať chirurgický zákrok. Naštastie teraz môžete svoje nohy skutočne rozmaznávať. Kvalitné, štýlové a pohodlné barefoot topánky nájdete v našej ponuke.

Nakupovať

2024 © Shapenbarefoot.com - Všetky práva vyhradené. | E-shop na mieru vytvoril Vibration.sk

SHAPEN s.r.o., Kamenná 10, Bratislava 84110, 0903123456, info@shapenbarefoot.com